Psihoterapia individuală

Psihoterapia individuală este un proces prin care se urmărește îmbunătățirea funcționării clientului. Presupune sprijinirea clientului în identificarea si înțelegerea dificultăților cu care se confruntă și găsirea unor strategii eficiente care să-l ajute la creșterea satisfacțiilor și regăsirea stării de bine.

Consiliere de familie

Sunt implicați copiii, părinții si alți membri ai familiei, pentru că atunci când un membru al familiei are o problema, întreaga familie este afectata. Când întreaga familie lucrează pentru rezolvarea unei probleme își însușește o modalitate de a găsi soluții si de a rezolva probleme și in alte situații conflictuale.

 

Psihoterapie de grup

Sunt situații în care este importantă formarea unui grup de suport în jurul clientului, mai ales dacă nu există unul natural, cum ar fi familia. Nevoia de a știi că nu ești singur, că nu doar ție ți se întâmplă o anumită situație și, mai mult, siguranța de a putea discuta în mod direct cu cineva care a trăit o experiență asemănătoare, pot avea efect eliberator și de regăsire a propriilor forțe.

Psihoterapia de cuplu

Adesea cuplurile se confruntă cu dificultăți de relaționare. Iubirea si intimitatea sunt sarcini pentru amândoi, însă lipsa de respect, necunoașterea modului de a dezvolta relația, așteptările nerealiste, atitudinile abuzive, lipsa de comunicare reală, devin motive de conflict și duc la situații ce pot culmina cu destrămarea cuplului.