Copilul trebuie smituri gresiteă știe de frică… oare obținem noi adulții/părinții un beneficiu în folosul copilului, fiind adepții acestei concepții greșite? Trebuie să realizăm că încercarea de a ne impune dorinţa asupra copilului, este inutilă! Nici un fel de pedeapsă nu va aduce o supunere îndelungată. Copiii societăţii actuale sunt gata să primească orice tip de pedeapsă pentru a-și apăra „drepturile”.

Părinții confuzi şi tulburaţi speră, greşit bineînţeles, că până la urmă pedeapsa va da rezultate. Constată însă că aceasta se dovedeşte a fi o speranţă deşartă…anume, în cel mai bun caz obţin rezultate temporare, prin pedeapsă. Folosirea pedepsei îl ajută pe copil să dezvolte o putere de rezistenţă şi sfidare.

Pedeapsa dă naştere la o răzbunare progresivă îngrozitoare, din partea copilului a cărui gândire dihotomică spune : „Dacă tu ai dreptul de a mă răni, am şi eu acelaşi drept”. Copiii au nevoie de ghidare, iar noi adulţii dacă îndeplinim rolul de lider, îi inspirăm şi-i determinăm să acţioneze adecvat situaţiei. Ei vor accepta ghidarea noastră, numai dacă îi respectăm ca pe fiinţe egale.

Ne-ar fi de un real folos ca eforturile noastre să fie îndreptate în vederea învăţării unor metode eficiente pentru a stimula copilul să se conformeze cerinţelor date de ordine. Putem crea o atmosferă de respect reciproc de sine şi consideraţie, mai mult decât atât putem crea o oportunitate pentru copil de a învăţa cum să trăiască confortabil şi fericit cu ceilalţi. Ideal ar fi ca, experienţele de învăţare să fie pregătite în aşa manieră încât să nu arătăm puterea, deoarece aceasta incită la revoltă şi înfrânge scopul de a creşte şi implicit de a educa armonios un copil.

 

Adresa: str. Petru Bran nr. 25, et. 3, ap. 9
Mobil: 0740-041100
Email: mihalisiasociatii@gmail.com

Formular de contact

Articole recente