Cei 4 C cruciali -ai lui Adler- in evolutia copiluluiCopiii de azi trebuie sa fie pregătiți pentru lumea de mâine. Schimbările rapide in tehnologie și cunoștințele avansate au afectat modul în care gândim, simțim și acționăm. Tradiția și valorile sunt deseori pierdute. În aceste circumstanțe, părinții au o și mai mare obligație: Să ajute copii să învețe să supraviețuiască și să reușească în această societate. Să-i pregătim să-și găsească locul si rolul, în lumea de mâine”, spunea Betty Lou Bettner.

Dacă reușim să-i facem să se simtă legați de primul grup – familia lor – reușim să le dăm o bază de pornire pentru viață. Așa cum se simt în familie în primii ani de viață, așa se vor simți în societate, pentru toată viața.

Cu toții suntem dependenți unii de alții pentru a supraviețui, dar toți ne dorim să ne dezvoltăm și să devenim independenți. Alfred Adler a spus că această combinație de nevoi, nevoia de ceilalți, dorit de ceilalți si nevoia de a fi sigur pe tine, sunt dorințele de baza ale tuturor oamenilor. Așadar aceste nevoi sunt de fapt cei 4 C Cruciali: să fi CONECTAT cu ceilalți, să te simți CAPABIL, să ști că fiecare CONTEAZĂ și este valoros, și să ai CURAJ.

Aceste nevoi este necesar să le cultivăm și să nu le lăsăm la voia întâmplării.
Aceste patru nevoi de bază, să fi conectat, să te simti capabil, să contezi și să ai curaj, sunt baza unei stări de bine, din punct de vedere emoțional.

Rolul celor 4 C în evoluţia copiilor

Conectivitatea ajută copiii să știe că nu sunt singuri, că ceilalți sunt lângă ei dacă au nevoie. Să se simtă capabili, îi ajută să se simtă în control, că pot face ceva să se ajute pe ei şi pe cei din jur. Știind că ei contează, pot realiza ceva și știu că e importantă contribuția lor. Iar…Curajul este esențial pentru încercările care îi așteaptă în societate.

Adresa: str. Petru Bran nr. 25, et. 3, ap. 9
Mobil: 0740-041100
Email: mihalisiasociatii@gmail.com

Formular de contact

Articole recente